Flagówka

Futbol Flagowy

Mistrzostwa Polski w Futbolu Flagowym

Cztery turnieje eliminacyjne, z których najlepsze zespoły awansują do bezpośredniej walki o Mistrzostwo oraz sam turniej finałowy, który odbędzie się 28 sierpnia w Rybniku w ramach imprezy Alter Sports Festiwal 2022:

Turnieje eliminacyjne:

• Ząbki – 24 lipca
  • Kolbudy – 30 lipca
  • Sieradz – 7 sierpnia
  • Katowice – 14 sierpnia

Turniej finałowy

• Rybnik – 28 sierpnia

Do Mistrzostw Polski w Futbolu Flagowym może zgłosić się każdy, kto zarejestruje swój zespół. Nie ma limitów ilościowych oraz związanych z przynależnością do zespołów Polskiej Futbol Ligi. Konieczne jest natomiast posiadanie aktualnych badań lekarskich, oraz terminowe dostarczenie wypełnionego formularza rejestracyjnego wraz z załącznikami. Wszystkie informacje znajdziecie w regulaminie, do którego odnośnik znajduje się na dole wpisu. Regulamin jest dostępny również na stronie zwiazekfa.pl.

Zespoły mogą składać się maksymalnie z 10 zawodników + trener. Priorytetem Związku Futbolu Amerykańskiego w Polsce jest maksymalizacja ilości drużyn, które rywalizować będą o Mistrzostwo Polski. Warto podkreślić jednak, że w przypadku wolnych miejsc na poszczególnych turniejach, drużyny będą miały możliwość wzięcia udziału w więcej niż jednej eliminacyjnej próbie.

Regulamin Mistrzostw Polski w Futbolu Flagowym znajdziecie pod TYM LINKIEM.

Formularz rejestracyjny znajdziecie TUTAJ.

Pytania oraz wątpliwości, prosimy kierować bezpośrednio na adres: damian.debinski@zwiazekfa.pl lub daniel.piechnik@zwiazekfa.pl